Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Wielowarzywny krupnik jaglany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna zupa z dużą ilością warzyw i zdrową oraz sycącą kasza jaglaną. Świetnie smakuje posypana koperkiem

Wielowarzywny krupnik jaglany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielowarzywny krupnik jaglany

 

 

Sposób przygotowania:

Wielowarzywny krupnik jaglany
Ziemniaki, marchewki, rzodkiew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Kapustę poszatkować dość drobno, pora pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do zupy, dodać kostkę rosołową. Kaszę wsypać na sitko, przelać wrzątkiem, osączyć i wsypać do zupy. Gotować do miękkości kaszy i warzyw. Koperek opłukać, posiekać i wrzucić do zupy. Zupę doprawić pieprzem białym. Gorący krupnik wielowarzywny rozlać na talerze i od razu podawać, można dodatkowo posypać koperkiem
Wielowarzywny krupnik jaglany
Ziemniaki, marchewki, rzodkiew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować.
Wielowarzywny krupnik jaglany
Kapustę poszatkować dość drobno, pora pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do zupy, dodać kostkę rosołową.
Wielowarzywny krupnik jaglany
Kaszę wsypać na sitko, przelać wrzątkiem, osączyć i wsypać do zupy. Gotować do miękkości kaszy i warzyw.
Wielowarzywny krupnik jaglany
Koperek opłukać, posiekać i wrzucić do zupy. Zupę doprawić pieprzem białym.