monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1369]

Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dawno nie było u mnie wieprzowiny tylko drób i drób ( dziewczynki tylko to by jadła) więc przygotowałam go na wykwintny sposób, polecam:)

Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą
Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć mieszanką przypraw i odłożyć do lodówki na czas przygotowania farszu. Pieczarki obrać i pokroić w małą kosteczkę. Na patelnię dać 1 łyżkę oleju i zrumienić na nim pieczarki,aż zmniejszą swoja objętość o połowę. Mniej więcej w połowie czasu smażenia rozkruszyć kostkę grzybową. Orzechy posiekać dosyć grubo i wrzucić na patelnie, smażyć wszystko około 1 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać posiekaną natkę i ostudzić. Na płacie mięsa rozsmarować pieczarki i ułożyć na jednym z końców kawałki fety. Zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Płatki zmielić. Wysypać na talerz. Mięso panierować w jajku i płatkach i smażyć do zrumienienia z każdej strony. Smacznego!
Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą
pieczarki smażyć aż się zrumienia i zmniejszą swoją objętość
Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą
dodać posiekane orzechy i smażyć jeszcze około 1 minuty
Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą
nałożyć pieczarki i ser i zwinąć w roladkę
Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą
panierować w zmielonych płatach owsianych