Sposób przygotowania:
Wieprzowe kotlety z koprem w sosie
Mięso z łopatki myjemy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa wraz z cebulą i czosnkiem. Następnie dodajemy odciśniętą namoczoną czerstwa bułkę, jajko oraz posiekany koper. Doprawiamy solą pieprzem kolorowym i czosnkiem granulowanym. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej i 2 łyżki kaszy manny. Mieszamy.
Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na oleju. Następnie mocno podsmażamy z jednej strony i podlewamy wodą do 1/² wysokości kotletów. Kiedy wywar będzie rumiany zalewamy rozrobioną mąką. Gotuje 5 min na niewielkim ogniu.
Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na oleju. Następnie mocno podsmażamy z jednej strony i podlewamy wodą do 1/² wysokości kotletów. Kiedy wywar będzie rumiany zalewamy rozrobioną mąką. Gotuje 5 min na niewielkim ogniu.
zbysiowa