BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1404]

Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i dla tego powstały te oto rolady, z farszem który pozostał mi z przygotowanych wcześniej gołąbków.

Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym

 

  • mięso wieprzowe 600 g,
  • musztarda 3 łyżki,
  • ogórki kiszone 3 szt,
  • masło klarowne 2 łyżki,

 

  • farsz;
  • mięso mielone 700 g,
  • pieczarki 250 g,
  • cebula 1 szt,
  • jajko 1,
  • olej rzepakowy 3 łyżki,
  • majeranek 1 łyżka,
  • sól do smaku,
  • pieprz świeżo mielony do smaku,
  • papryka mielona słodka 1/2 łyżeczki,
  • przyprawa do mielonego 1 łyżeczka,
  • czosnek 2 ząbki,

Sposób przygotowania:

Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na płaty.

Płaty rozbijamy przez folię spożywczą, każdy płat smarujemy musztardą, nakładamy farsz gołąbkowy ,na farsz układamy paski ogórka kiszonego.

Następnie zwijamy w rolady, obwiązujemy nitką kuchenną i smażymy do miękkości na maśle klarownym.

Po usmażeniu z powstałego podczas pieczenia płynu przygotowujemy sos.

Podajemy do drugiego dania.

Farsz gołąbkowy;

Mięso wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko ugotowany ryż i kaszę.

Pieczarki obieramy, kroimy w pół plastry, podsmażamy na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulą.

Po podsmażeniu i wystudzeniu dodajemy do mięsa i mieszamy do połączenia składników.



Czas przygotowania + czas pieczenia.
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Mięso po umyciu, osuszeniu kroimy na 4 płaty
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Płaty rozbijamy, po rozbiciu smarujemy musztardą
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Następnie nakładamy farsz gołąbkowy rozsmarowując na całym płacie mięsa ,układamy paski ogórka kiszonego
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Zwijamy w roladę ,obwiązujemy nitką kuchenną
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Smażymy do miękkości na maśle klarownym
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Po upieczeniu podajemy do drugiego dania

Tagi:

danie mięso