Sposób przygotowania:
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na płaty.
Płaty rozbijamy przez folię spożywczą, każdy płat smarujemy musztardą, nakładamy farsz gołąbkowy ,na farsz układamy paski ogórka kiszonego.
Następnie zwijamy w rolady, obwiązujemy nitką kuchenną i smażymy do miękkości na maśle klarownym.
Po usmażeniu z powstałego podczas pieczenia płynu przygotowujemy sos.
Podajemy do drugiego dania.
Farsz gołąbkowy;
Mięso wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko ugotowany ryż i kaszę.
Pieczarki obieramy, kroimy w pół plastry, podsmażamy na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulą.
Po podsmażeniu i wystudzeniu dodajemy do mięsa i mieszamy do połączenia składników.
Czas przygotowania + czas pieczenia.
Płaty rozbijamy przez folię spożywczą, każdy płat smarujemy musztardą, nakładamy farsz gołąbkowy ,na farsz układamy paski ogórka kiszonego.
Następnie zwijamy w rolady, obwiązujemy nitką kuchenną i smażymy do miękkości na maśle klarownym.
Po usmażeniu z powstałego podczas pieczenia płynu przygotowujemy sos.
Podajemy do drugiego dania.
Farsz gołąbkowy;
Mięso wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko ugotowany ryż i kaszę.
Pieczarki obieramy, kroimy w pół plastry, podsmażamy na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulą.
Po podsmażeniu i wystudzeniu dodajemy do mięsa i mieszamy do połączenia składników.
Czas przygotowania + czas pieczenia.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Wiesz Magda były bardzo smaczne mimo kaszy i ryżu w farsz.
Nie wiedziałam co zrobić z farszem bo mi zostało trochę z gołąbków i wymyśliłam te rolady.
Były pyszne.;)
Dzięki wielkie.;)
zbysiowa
Doskonały pomysł :)
BozenaMatuszczyk
No też tak myślę nic się nie zmarnuje.;)