Sposób przygotowania:
Wieprzowe serca w warzywach
Serca opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam w kostkę, wymieszałam z łyżką mąki. W rondelku rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso i smażyłam kilka minut, często mieszając. Wlałam dwie szklanki wrzątku, dodałam ziele angielskie i liść laurowy. Dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Od czasu do czasu uzupełniałam odparowujący płyn, podlewając gorącą wodą. Kiedy serca były miękkie, dodałam zamrożone warzywa, a kiedy zagrzały się i zwiotczały dodałam do smaku sól, pieprz i suszony koperek. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Mnie się wprawdzie troszkę za mocno rozgotowały, bo zagapiłam się na film, ale rozgotowane różyczki kalafiora dodatkowo fajnie zagęściły sosik :)
zbysiowa
edytaha
Dziękuję Madziu, ale mała popraweczka - "musiało", bo już się niestety zjadło. Zrobiłam eksperymentalnie małą porcję, bo nie wiedziałam jak mój Połówek zareaguje na wieprzowe serca :)
MagdaMM
edytaha
Madziu, smak mają podobny, ale nie są tak delikatne, wymagają dłuższej obróbki. Były naprawdę smaczne :)
MagdaMM
Wierzę Edytko ale tu nie mam możliwości posmakować takich serduszek:) Po prostu nie widziałam w żadnym sklepie :)
edytaha
Szkoda Madziu...
Cukiereczek13
edytaha
Dziękuję Kasiu, w takim razie zapraszam, jak ugotuję następnym razem :)
Cukiereczek13
Czuję się zaproszona :) Już mi ślinka leci :)
edytaha
:):)
monikaT83
edytaha
Dzięki Monisiu :)
mysza75
edytaha
Dziękuję, rzeczywiście smaczny :)