Sposób przygotowania:
Wieprzowina gotowana w sosie koperkow
Aby zrobić wieprzowinę gotowaną w sosie koperkowym trzeba : obrać warzywa i zalać wodą ( ok. 1,5 litra ), razem z mięsem i wsypać jarzynkę . Zagotować . Zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny na małym gazie pod przykryciem. Wyjąć mięso i ostudzić ,pokroić .Wywar ostudzić .Zrobić sos .Roztopić masło. Wsypać koper i wymieszać. wsypać mąkę - wymieszać. Dolać wywaru ( szklankę ) i śmietankę .Doprawić do smaku. Mieso pokroić i podgrzać w sosie .
Identycznie robię mięso wołowe i cielęce .
Identycznie robię mięso wołowe i cielęce .
elzbieta8960
maggi200
Przecież ktoś kto chce zrobić wieprzowinę nie będzie szukał w przepisach na wołowinę - a miesu nic sie nie stanie jak bedzie miękkie
evita0007
JESTEM BARDZO CIEKAWA JAK SMACZNE BYŁO !!!
maggi200
Nie mogła bym bo nie mam aparatu a telefon mam miejski ( nie potrzebuję komórki bo mało wychodzę z domu ). A róznica między wołowiną a wieprzowiną jest chyba duża . Mięso w sosie ma być delikatne , a nie twarde . Czy Wy też jak gotujecie coś w sosie pomidorowym to piszecie pod przepisem - że można jeszcze wsadzić w niego kurczaka , mielone , wieprzowinę , kiełbasę czy jajko ?
Po to jest przepis żeby ktoś kto ma wieprzowinę mógł odszukać przepis na wieprzowinę ,. a jak ma wołowine to wołowinę . A że tak samo napisane - no przecież to ja piszę więc jak mam napisać ?Nie kopiuję od nikogo . Piszę przepisy na coś co u mnie się gotuje i co mam zanotowane w zeszycie .Najpierw spisałam na komputer a teraz wstawiam jak mam wolny komputer .Tak chyba wolno ?