chilli

chilli

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Wieprzowina po rumuńsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wieprz, papryka i rumuńskie Karpaty.

Wieprzowina po rumuńsku.

Składniki:

Wieprzowina po rumuńsku.

 

  • mięso wieprzowe
  • cebula, czosnek
  • pieczarki
  • torebka słodkiej papryki lub ostrej
  • cukier, sól, pieprz, trochę soku z cytryny
  • ryż lub chleb lub ziemniaki

Sposób przygotowania:

Wieprzowina po rumuńsku.
Kroimy w kostkę wieprzowinę, w plasterki cebulę a pieczarki jak duże to w ćwiartki. Potem na olej lub oliwę rzucamy wcześniej przemyte mięso, rumienimy, dodajemy cebulę i czosnek oraz łyżeczkę cukru i odrobinę soku z cytryny - dusimy. Jak się poddusi to sypiemy całą torebkę papryki w proszku i dolewamy pół szklanki wody. I jak wszystko wymieszamy i doprawimy do smaku to czekamy aż woda wyparuje i podajemy z ryżem lub chlebem lub z ziemniakami.

Tagi:

ryż mięso chleb