Sposób przygotowania:
Wieprzowina po syczuańsku z cukinią
Mięso kroimy w grubą kostkę marynujemy wymieszanym sosem sojowym z chilli. Odstawiamy na 0,5 godziny.
Pora kroimy w półplasterki, paptykę na cienkie paski, marchew w słupki, cukinię w półplasterki.
Sos: mieszamy wszystkie skadniki, odstawiamy.
Smażymy mięso na małej ilości tłuszczu ok 7 minut. Wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy marchew i pora, podsmażamy, pod koniec dodajemy paprykę i cukinię. Zalewamy Warzywa sosem, dodajemy mięso, dusimy ok 7 minut.
Pyszna, lekko pikantna, mięciutka wieprzowinka....
U mnie podana na plackach ziemniaczanych...pycha!
Pora kroimy w półplasterki, paptykę na cienkie paski, marchew w słupki, cukinię w półplasterki.
Sos: mieszamy wszystkie skadniki, odstawiamy.
Smażymy mięso na małej ilości tłuszczu ok 7 minut. Wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy marchew i pora, podsmażamy, pod koniec dodajemy paprykę i cukinię. Zalewamy Warzywa sosem, dodajemy mięso, dusimy ok 7 minut.
Pyszna, lekko pikantna, mięciutka wieprzowinka....
U mnie podana na plackach ziemniaczanych...pycha!
elzbieta8960
mięsko
wedith1
Ja dodałam dosłownie 1/4 łyżeczki i czułam pikantny smak, ale jeśli komuś będzie mało to można dodać więcej :)
mięsko
Jojo
Sarenka
iwi69
Ja tez palce lizac......