Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wieprzowina saute

  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Karkówkę umyć, osuszyć, pokrajać w kawałki i przesmażyć na duzej ilości

Wieprzowina saute

Składniki:

Wieprzowina saute

 

  • 1,5 kg karkówki bez kości
  • 6 cebul
  • smalec
  • 1 ząbek czosnku
  • zioła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowina saute
Karkówkę umyć, osuszyć, pokrajać w kawałki i przesmażyć na duzej ilości smalcu. W tym samym tłuszczu przyrumienic całe cebule. Włożyć wszystkie do garnka, posypać solą i pieprzem, dodać zioła i czosnek, zalać 4 łyżkami wody, przykryć, Dusić na wolnym ogniu aż cebule będą miękkie i soczyste, wówczas i mięso będzie gotowe. Podawać z puree z kapusty, ziemniakami z wody lub pokrajanymi w kostkę i smażonymi na tłuszczu.