Sposób przygotowania:
Wieprzowina w 5 smakach
Mięso gulaszowe przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią i oregano oraz przyprawą 5 smaków (nie za dużo). Dodajemy także suszoną marchewkę. Przyprawione mięso odstawiamy do lodówki, żeby przeszło smakiem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, na której podsmażamy mięso. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i dusimy do czasu jej zeszklenia. Następnie mięso podlewamy gorącą, przegotowaną wodą tak, by mięso było przykryte. Dusimy 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy. Gotujemy ok. 5 minut. Powstały sos zaciągamy zaklepką z wody, śmietany i mąki. Gotujemy ok. 5 minut. Podajemy z ryżem. Smacznego:)