Sposób przygotowania:
Wieprzowina w grzybach.
Grzyby (jeśli suszone wcześniej obgotować) jeśli mrożone wrzucić w niewielką ilość wody, dodać bulionową kostkę i zagotować.
Mięso pokroić w plastry, obsmażyć na rumiano, i włożyć do gotujących się grzybów cebulkę przysmażyć i też dodać.. posypać majerankiem, dodać listek, posolić i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mlekiem i łyżką mąki.. kiedy mięso już miękkie wlać śmietanę, wymieszać i zagotować..
podawać z ziemniakami i surówką
Mięso pokroić w plastry, obsmażyć na rumiano, i włożyć do gotujących się grzybów cebulkę przysmażyć i też dodać.. posypać majerankiem, dodać listek, posolić i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mlekiem i łyżką mąki.. kiedy mięso już miękkie wlać śmietanę, wymieszać i zagotować..
podawać z ziemniakami i surówką