Sposób przygotowania:
Wieprzowina w sosie sojowym
Wieprzowinę kroimy w cienkie paski a następnie zalewamy sosem sojowym wymieszanym z imbirem. Może tak postać z 15-20 min (jeżeli jest czas to im dłużej tym lepiej). W przypadku braku sosu sojowego można go zastąpić płynną przyprawą Maggi. Wieprzowinę smażymy na patelni aż będzie miękka (10-15 min) razem z sosem sojowym, którym była zalana.Ściągamy z patelni mięso i w to miejsce wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę, przetarte ząbki czosnku oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. Jak cebula będzie zeszklona a papryka będzie już miękka to wrzucamy odcedzone kiełki oraz fasolę. Całość smażymy 5-7 min, a następnie mieszamy z mięsem posypujemy posiekaną drobno pietruszką (do smaku) i mamy gotowe danie. Można je podawać samo lub z ryżem. Smacznego ;)
jarek-energy