Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Wieprzowina z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Caly obiad w jednym garnku :)

Wieprzowina z gruszkami

Składniki:

Wieprzowina z gruszkami

 

  • ok. 1kg karkowki
  • sol i pieprz
  • 1 lyzeczka kminku
  • tluszcz do pieczenia
  • 2 gruszki
  • 400g ziemniakow
  • 1/2 litra bulionu

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z gruszkami
Mieso umyc, osuszyc. Natrzec sola i pieprzem oraz kminkiem. Tluszcz rozgrzac na patelni i obsmazyc na nim mieso z kazdej strony, aby nabralo koloru. Gruszki przepolowic i wyciagnac gniazda nasienne. Ziemniaki obrac i pokroic na kawalki. Mieso przelozyc do naczynia, ktore mozna wstawic do piekarnika. Piekarnik rozgrzac do temp. 200°C W kolo miesa poukladac ziemniaki i gruszki. Zalac goracym bulionem. Wstawic do piekarnika na ok 70 minut.