katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Wieprzowina z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz albo i nie gulasz.

Wieprzowina z pieczarkami

Składniki:

Wieprzowina z pieczarkami

 

  • wieprzowina (łopatka,karczek, szynka) 50 dag
  • pieczarki 15 sztuk
  • papryka konserwowa 1/2 słoiczka
  • cebula 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z pieczarkami
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki . Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, przesmażamy. Cebulę obieramy, dowolnie kroimy, dodajemy do mięsa. Pieczarki myjemy, kroimy i dodajemy na patelnię. Podlewamy sporą ilością wody, solimy i dusimy ok. 30 minut. Paprykę kroimy w kostkę albo paski, kukurydzę osączamy z zalewy. Do mięsa dodajemy kukurydzę, paprykę, koncentrat. Wszystko mieszamy, jeśli trzeba podlewamy wodą, doprawiamy do smaku i dusimy wszystko przez 5-10 minut.