kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Wieprzowina z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cukinię w tym wydaniu zjem nawet ja :)

Wieprzowina z warzywami

Składniki:

Wieprzowina z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z warzywami
Cukinie kroimy sobie na paseczki długości 6 cm, smażymy chwilkę na oleju, podlewamy 2-3 łyżkami wody i dusimy na małym ogniu pod przykryciem jakieś 10 minut. Pomidory przecinamy w poprzek na połowy, wydrążamy i solimy w środku. Miąższ z pomidorków siekamy z pietruszką, dodajemy bułke tartą i takim farszem ponownie nadziewamy pomidorki. Zioła ucieramy z 2 łyzkami oleju, smarujemy tym mięso i pieczemy je jakieś 20-30 minut w temperaturze 200*C.W połowie pieczenia układamy obok pomidory. Podajemy z dwoma połówkami pomidorków i paseczkami cukini. Smacznego!