Sposób przygotowania:
Wieprzowinka z pieczarkami
Mieso myjemy i osuszamy, kroimy w dowolnej wielkosci kawalki. Pieczarki czyscimy i kroimy w plasterki. Rozgrzewamy na patelni lyzke masla i smazymy pieczarki az zmniejsza objetosc. Jak kto lubi moze dodac rostarty zabek czosnku. W garczku rozgrzewamy oliwe i wrzucamy pokrojana cebule w plasterki mieszamy do zeszklenia. Dodajemy mieso ciagle mieszamy zeby nie przywarlo. Solimy dodajemy pieprz i pieczarki. Ja zawsze wsypuje troche maki zeby byl gestszy sosik. Na koniec zalewamy woda prawie az przykryje mieso. W czasie gotowania co nieco mieszamy i uzupelniamy woda. Gotujemy do miekkosci 0k. 1,5 godz. a w szybkowaze ok. 30 min. Jak lwolicie gestszy sos dodajcie troszke maki i gotujcie jeszcze 3 min
Sarenka
wassup