Sposób przygotowania:
Wieża knoperssowa
Biszkopt orzechowy. (można upiec dwa podwijając składniki, lub upiec jeden i przeciąć go na pół). Białka ubić z cukrem dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem i bułkę tartą wymieszaną z orzechami. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 25 minut -180stopni Biszkopt czekoladowy:(można upiec dwa podwijając składniki, lub upiec jeden i przeciąć go na pół). Białka ubić z cukrem dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 25 minut -180stopni Masa orzechowa: Mleko zagotować z cukrem i kakao. Ostudzić. Margarynę utrzeć na białą puszystą masę dodać na przemian ostygnięte mleko i mleko w proszku. Na końcu dodać orzechy i wymieszać. Masa czekoladowa: Margarynę utrzeć na białą puszystą masę dodać , Nutellę i spirytus. Masa budyniowa: Z mleka , cukru, mąk , żółtek - ugotować budyń i ostudzić.Margarynę utrzeć na białą puszystą masę dodać zimny budyń i jogurt. Przełożenie: Wafel – 1/2 masy orzechowej – ciasto orzechowe – 1/2 masy czekoladowej – ciasto kakaowe – masa budyniowa – ciasto orzechowe – masa czekoladowa – ciasto kakaowe – masa orzechowa – wafel – polewa