Sposób przygotowania:
Ciasto Knoppers
Ciasto orzechowe : białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy żółtka i cukier , a potem resztę składników . Ciasto kakaowe :białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka , potem mąki i kakao, proszek i olej . OBYDWA CIASTA PO OSTUDZENIU DZIELIMY NA 2 CZĘŚCI . Masa 1 : Mleko zagotowujemy z cukrem i dodajemy kakao , studzimy .Margarynę ucieramy , stopniowo dodając ostudzone mleko i dodajemy mleko w proszku i orzechy . Masa 2 : margarynę ucieramy , dodajemy nutellę i spirytus . Masa 3: szklankę mleka zagotować z cukrami . Drugą szklankę mleka połączyć z mąkami i żółtkami , stopniowo wlewając na gotujące mleko ( energicznie mieszać ). Margarynę utrzeć , dodać stopniowo ostudzony " budyń " , a na końcu utrzeć z jogurtem . Układamy : Wafel - masa I - ciasto orzechowe - masa II - ciasto kakaowe - masa III - ciasto orzechowe - masa II - ciasto kakaowe - masa I - wafel, polewa czekoladowa
haniakson
Sarenka
Natala1210
paulka104
milena98
paulka104
Madzia78