lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Wigilija ryba w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna ta ryba nie musi być koniecznie mintaj

Wigilija ryba w occie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wigilija ryba w occie

 

  • 2,5 kg mintaja mrożonego

 

  • mąka do obtoczenia ryby

 

  • jajko 2 szt do panierki ryby

 

 

 

  • przyprawa do ryby

 

 

  • ZALEWA

 

  • cebula 2 białe

 

  • cebula czerwona 1 sztuka

 

  • ocet kolo 1 szklanki

 

  • 2 litry wody

 

  • cukier 150 gram

 

  • sól 1-2 łyżeczki

 

 

 

  • olej 10 łyżek

Sposób przygotowania:

Wigilija ryba w occie
Rybę skropiłam cytryną posoliłam popieprzyłam i posypałam przyprawą do ryby . Rybę maczam w jajku i mące i smażę z obu stron na rumiany kolor. Zalewę zagotowujemy dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz ocet i pieprz biały mielony do smaku . Cebulę obieramy i kroimy w piórka układamy na nie naczynia na nią układamy rybę usmażoną na przemian z cebula białą. Następną warstwę ryby kładziemy zalewamy zalewą i kładziemy czerwoną cebulę .Dociskamy talerzykiem :)Jemy na następny dzień jest najlepsza rybka :)
Wigilija ryba w occie
rybę rozmrażam odciskam z wody i doprawiam przyprawami
Wigilija ryba w occie
smaże z obu stron rybę opanierowana w jajku i mące
Wigilija ryba w occie
rybe ukladamy warstwami cebula ziele angielskie lisc laurowy i na to rybę potem zalewamy zalewą