Sposób przygotowania:
Wigilijna kapusta
Grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
Kapustę należy pokroić w mniejsze kawałki. Jeżeli jest bardzo kwaśna lepiej ją wymoczyć.
Masło rozpuszczamy w garnku i podsmażamy na nim pokrojoną w drobne kawałeczki cebulę z dodatkiem soli i cukru. Dodajemy kapustę i wszystko razem podsmażamy.
Grzyby kroimy w kawałeczki i dodajemy do kapusty. Wszystko razem dusimy dolewając wodę z moczenia grzybów. Wszystko dusimy tak długo, aż kapusta zmięknie.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Kapustę należy pokroić w mniejsze kawałki. Jeżeli jest bardzo kwaśna lepiej ją wymoczyć.
Masło rozpuszczamy w garnku i podsmażamy na nim pokrojoną w drobne kawałeczki cebulę z dodatkiem soli i cukru. Dodajemy kapustę i wszystko razem podsmażamy.
Grzyby kroimy w kawałeczki i dodajemy do kapusty. Wszystko razem dusimy dolewając wodę z moczenia grzybów. Wszystko dusimy tak długo, aż kapusta zmięknie.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
gusia1000