Sposób przygotowania:
Wigilijna kapusta z grzybami
Grzyby zalewamy gorącą wodą ,i tak pozostawiamy na kilka godzin pod przykryciem. Garnek z grzybami stawiamy na ogniu i gotujemy do miękkości.
Ostudzone grzyby siekamy dość drobno. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pierz.
Zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości. Gdy ostygnie odciskamy z nadmiaru wody i drobno siekamy. Cebule kroimy w drobną kostkę.
Na patelnię wlewamy olej lniany, dodajemy cebulę i smażymy do momentu aż będzie szklista. Dodajemy posiekane grzyby i kapustę i kilka minut smażymy razem na małym ogniu.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ostudzone grzyby siekamy dość drobno. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pierz.
Zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości. Gdy ostygnie odciskamy z nadmiaru wody i drobno siekamy. Cebule kroimy w drobną kostkę.
Na patelnię wlewamy olej lniany, dodajemy cebulę i smażymy do momentu aż będzie szklista. Dodajemy posiekane grzyby i kapustę i kilka minut smażymy razem na małym ogniu.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.