BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Wigilijna kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To smak mojego dzieciństwa, uwielbiamy tę kapustę. Robię jaątylko raz w roku, na Wigilię. Aromatyczne i pyszne danie.

Wigilijna kapusta z grzybami

Składniki:

Wigilijna kapusta z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Wigilijna kapusta z grzybami
Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna należy przepłukać ja pod bieżącą wodą. Grzyby zalewam wrzatkiem i zostawiam by namoknęły. Na dużej patelni rozgrzewam olej i wkładam kapustę. Po około 10 minutach dodaję grzyby , razem z wodą w której się moczyły. Dodaje liście i ziele angielskie, w razie potrzeby podlewam kapustę małą ilością wody i często ją mieszam. Duszę na małym ogniu około 60 minut. Pod koniec dodaję śliwki i doprawiam solą , pieprzem i majerankiem. Można dodać troszkę kminku. Smacznego.