Sposób przygotowania:
Wigilijny krem z buraka z paprykowymi grzankami
Warzywa myjemy i obieramy.
Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.
Do garnka wlewamy wodę około 2-3 litry, wrzucamy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Na koniec dodajemy przyprawy i zioła i jeszcze chwilę gotujemy.
Wyjmujemy liście laurowe i ziela angielskie, miksujemy zupę na gładki krem.
Bułkę lub chleb kroimy w drobną kosteczkę, posypujemy papryką i polewamy olejem.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podpiekamy na złoty kolor.
Grzanki podajemy z kremem buraczkowym.
Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.
Do garnka wlewamy wodę około 2-3 litry, wrzucamy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Na koniec dodajemy przyprawy i zioła i jeszcze chwilę gotujemy.
Wyjmujemy liście laurowe i ziela angielskie, miksujemy zupę na gładki krem.
Bułkę lub chleb kroimy w drobną kosteczkę, posypujemy papryką i polewamy olejem.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podpiekamy na złoty kolor.
Grzanki podajemy z kremem buraczkowym.