Sposób przygotowania:
Wilcza zupa - sposób na wilczy głód
Przygotowanie tej zupy zajmuje trochę czasu ale watro go poświęcić dla jej smaku. Na początek musimy doprawić mięso solą i pieprzem. Formujemy z niego małe kuleczki i obsmażamy na oleju. Do garnka wlewamy około 1 l wody, kiedy się zagotuje dodajemy kostkę wołową, liść laurowy oraz ziele angielskie. Marchewkę i pieczarki kroimy w plasterki, selera, pora , pietruszkę, cebulę i paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy do wrzącej wody. Po kilku minutach dodajemy curry oraz usmażone pulpeciki. Doprawiamy całość koncentratem pomidorowym oraz przyprawami. Na koniec zaprawiamy zupę mąką. Podajemy z ugotowanym ryżem.
marietta
sammakko
Zapewniam, że tak będzie :)
marietta
sammakko
Marietto dziękuję ci bardzo :) Moja zupka przy nich jest łagodna jak baranek :)