Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa Eli z ryżem
Kość schabową umyć,włożyć do garnka,zalać 3-ma litrami wody,doać przyprawę i gotować.W czasie gotowania oczyścić pieczarki i pokroić .Cebulę posiekać.Na patelni roztopić 2 łyżki masła,dodać pieczarki i cebulę,doprawić do smaku solą,pieprzem i usmażyć.Warzywa obrać,umyć,zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i przesmażyć na reszcie masła.Kość z miękkim mięsem wyjąć z wywaru,ostudzić i obrać z niej mięso.Do wywaru dodać przesmażone pieczarki,potarte warzywa i gotować 10 minut.Do zupy wsypać ryż i gotować aż ryż będzie miękki.Obrane i pokrojone mięso dodać do zupy.Śmietanę wlać do garnuszka,dodać trochę gorącej zupy i wymieszać. Zahartowaną śmietanę wlać do zupy i zagotować.Zupę rozlać na talerze i posypać natką pietruszki.Smacznego!
Netka