kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

winogronowe paczuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

garnek powinien być takiej wielkości aby paczuszki były w niej wciśnięte dzięki temu sie nie rozpadną

winogronowe paczuszki

Składniki:

winogronowe paczuszki

 

Sposób przygotowania:

winogronowe paczuszki
Ugotuj ryż potem wsyp go do miseczki dodaj do niego fasolki ser śmietanę pieprz i sól. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Umyj liście winogron. Włóż je do miseczki i zalej wrzątkiem. Po kilku minutach wyjmij je z wody. rozłóż na stole i usuń z nich nożem ogonki. Następnie na każdy liść nałóż łyżką farsz i zwiń. Dno garnka wyłóż pozostałymi liśćmi i ułóż na nich paczuszki. Wlej kubek wody i duś danie pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min. Delikatnie przełóż na talerz.

Tagi:

ryż sery ser