Sposób przygotowania:
winogronowe paczuszki
Ugotuj ryż potem wsyp go do miseczki dodaj do niego fasolki ser śmietanę pieprz i sól. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Umyj liście winogron. Włóż je do miseczki i zalej wrzątkiem. Po kilku minutach wyjmij je z wody. rozłóż na stole i usuń z nich nożem ogonki. Następnie na każdy liść nałóż łyżką farsz i zwiń. Dno garnka wyłóż pozostałymi liśćmi i ułóż na nich paczuszki. Wlej kubek wody i duś danie pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min. Delikatnie przełóż na talerz.
Umyj liście winogron. Włóż je do miseczki i zalej wrzątkiem. Po kilku minutach wyjmij je z wody. rozłóż na stole i usuń z nich nożem ogonki. Następnie na każdy liść nałóż łyżką farsz i zwiń. Dno garnka wyłóż pozostałymi liśćmi i ułóż na nich paczuszki. Wlej kubek wody i duś danie pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min. Delikatnie przełóż na talerz.