Sposób przygotowania:
Wiosenna frittata
1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dusimy, aż odparują wodę. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. 2. Paprykę kroimy w drobną kostkę, ogórka w plasterki, a umyty szczypiorek siekamy. Z parówki ściągamy osłonkę i kroimy w plasterki. 3. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy śmietankę, wodę, sól oraz pieprz po czym ubijamy; 4.Formę do tarty natłuszczamy. Na dnie układamy parówki i pieczarki. Całość zalewamy masą jajeczną i posypujemy papryką. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. 5. Całkowity czas pieczenia wynosi ok. 15 minut, przy czym 5 przed końcem posypujemy frittatę startym żółtym serem. 6. Podajemy na ciepło ozdobioną plasterkami ogórka, pokrojoną papryką i szczypiorkiem.
edytaha
nieuchwytna
Dzięki :)
Musiałam zrobić drugą, bo mój mąż z synem tak się zajadali ;)
jaNina
nieuchwytna
Nie ma problemu, jak będzie robiona bez parówki to dam znać :)
jaNina
Zaklepuję taką własnie!