LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Wiosenna galaretka z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

galaretka wiosenna z rosołu na wieczory

Wiosenna galaretka z rosołu

Składniki:

Wiosenna galaretka z rosołu

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna galaretka z rosołu
Mieszankę warzywną gotujemy potem wlewamy rosołu z kury
i gotujemy przez około 15 minut następnie warzywa wyciągamy z rosołu i układamy ładnie do formy (jak do ciasta babki) żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie a potem zagotować 1/2 litrem wody z zielem angielskim i liśćmi laurowymi i dodać odrobinę octu doprawić solą i cukrem i wlać żelatynę zalewamy wszystko do formy i pozostawiamy aż ostygnie