Sposób przygotowania:
Wiosenna galaretka z rosołu
Mieszankę warzywną gotujemy potem wlewamy rosołu z kury
i gotujemy przez około 15 minut następnie warzywa wyciągamy z rosołu i układamy ładnie do formy (jak do ciasta babki) żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie a potem zagotować 1/2 litrem wody z zielem angielskim i liśćmi laurowymi i dodać odrobinę octu doprawić solą i cukrem i wlać żelatynę zalewamy wszystko do formy i pozostawiamy aż ostygnie
i gotujemy przez około 15 minut następnie warzywa wyciągamy z rosołu i układamy ładnie do formy (jak do ciasta babki) żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie a potem zagotować 1/2 litrem wody z zielem angielskim i liśćmi laurowymi i dodać odrobinę octu doprawić solą i cukrem i wlać żelatynę zalewamy wszystko do formy i pozostawiamy aż ostygnie