teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Wiosenna Pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

aromatyczna zupa pieczarkowa dla całej rodziny

Wiosenna Pieczarkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenna Pieczarkowa

 

  • 1 opak kości kulinarnych
  • 1pietruszka
  • 1/2 selera
  • 2 ziemniaki średniej wielkości
  • 3 łyżki groszku
  • 30 g pieczarek
  • 2/3 szkl makaronu świderki
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • pieprz,sól,maggi
  • natka do posypania
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Wiosenna Pieczarkowa
1.Kości kulinarne myjemy.Warzywa(oprócz groszku i ziemniaka) obieramy i kroimy w kostkę.Wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy ok 30 min.Po tym czasie dorzucamy pokrojonego w kostkę ziemniaka i groszek.Gotujemy ok 15 min. 2.Pieczarki kroimy w plasterki,dusimy na maśle.Dodajemy do zupy i zagotowywujemy. 3.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.Przelewamy wodą i dodajemy do zupy. 4.Zabielić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki.Doprawić do smaku pieprzem i sola oraz maggi.Przed podaniem można posypac zieloną natką pietruszki.
Wiosenna Pieczarkowa
pieczarki dusimy na maśle i dodajemy do zupy
Wiosenna Pieczarkowa
makaron gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do zupy

Tagi:

makaron