Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka 4
Plastry szynki i sera żółtego kroję w paseczki i każdy paseczek zwijam w rulonik tworząc różyczkę. Jajka gotuję w wodzie na twardo, obieram ze skorupek i kroję w ćwiartki. Rzodkiewkę myję, obieram i kroję w ćwiartki. Ogórka myję dokładnie i kroję w krążki. Pomidora myję dokładnie i kroję w mniejsze kawałki. Sałatę myję, dokładnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowuję sos: W niewielkim naczynku łączę naturalny jogurt, majonez, musztardę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Sos doprawiam na koniec do smaku solą, pieprzem a także ostrą papryką. Na półmisek na sałatę wykładam dowolnie pokrojone warzywa, różyczki z sera i szynki, na środku układam łódeczki jajek. Posypuję posiekanym szczypiorkiem. Całość polewam sosem i od razu podaję.