Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z jajkiem sadzonym
Przepis na 3 porcje. Sałatę rozłożyć na talerzach. Rukolę opłukać, osuszyć i rozłożyć na sałacie. Pomidory suszone pokroić w paseczki, rozdzielić na talerze. Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Posypać sałatki.SOS: do miseczki wlać olej, ocet, dodać sól i pieprz. Wymieszać. Wrzucić kapary. Polać sosem sałatkę. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni, posypać wszystkie porcje sałaty. Czarne oliwki pokroić w krążki i udekorować talerze. Na patelni rozpuścić masło, wbić kolejno 6 jaj sprawdzając ich świeżość (ja to robię wybijając je do kubeczka). Lekko posypać solą i pieprzem. Usmażone jajka położyć na sałatkach i od razu podawać