mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Wiosenna zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomidorowa z jajkiem i koperkiem - smak wiosny .

Wiosenna zupa pomidorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenna zupa pomidorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupa pomidorowa
Mięso myjemy , warzywa obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Całość zalewamy wodą dodajemy kostkę rosołową gotujemy aż mięso zmięknie . Dodajemy przecierek pomidorowy lub pomidory ( dużo lepsze ) i doprawiamy tak aby zupa miała smak .

Ryż we woreczkach gotujemy według przepisu na opakowaniu .
Jajko gotujemy na średnio czyli ( do wrzącej i osolonej wody wkładamy jajko i gotujemy 6 minut , zalewamy zimną wodą jajko wyjdzie pół -na pół ) . Koperek płuczemy w zimnej wodzie i siekamy

Na talerzu układamy ryż i zalewamy zupą posypujemy koperkiem i wkładamy połówkę jajka .

Smacznego
Wiosenna zupa pomidorowa
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
Wiosenna zupa pomidorowa
Całość wkładamy do garnka i zalewamy wodą gotujemy
Wiosenna zupa pomidorowa
Jajko można posypac koperkiem i lekko posolic