Sposób przygotowania:
Wiosenna zupa pomidorowa
Mięso myjemy , warzywa obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Całość zalewamy wodą dodajemy kostkę rosołową gotujemy aż mięso zmięknie . Dodajemy przecierek pomidorowy lub pomidory ( dużo lepsze ) i doprawiamy tak aby zupa miała smak .
Ryż we woreczkach gotujemy według przepisu na opakowaniu .
Jajko gotujemy na średnio czyli ( do wrzącej i osolonej wody wkładamy jajko i gotujemy 6 minut , zalewamy zimną wodą jajko wyjdzie pół -na pół ) . Koperek płuczemy w zimnej wodzie i siekamy
Na talerzu układamy ryż i zalewamy zupą posypujemy koperkiem i wkładamy połówkę jajka .
Smacznego
Ryż we woreczkach gotujemy według przepisu na opakowaniu .
Jajko gotujemy na średnio czyli ( do wrzącej i osolonej wody wkładamy jajko i gotujemy 6 minut , zalewamy zimną wodą jajko wyjdzie pół -na pół ) . Koperek płuczemy w zimnej wodzie i siekamy
Na talerzu układamy ryż i zalewamy zupą posypujemy koperkiem i wkładamy połówkę jajka .
Smacznego