sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Wiosenna zupka z woka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pożywna, smaczna a przede wszystkim dietetyczna zupka przygotowana w woku. Kolorowa bomba witaminowa w sam raz na lekki, wiosenny posiłek

Wiosenna zupka z woka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna zupka z woka

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupka z woka
Zupka jest bardzo szybka w przygotowaniu. Wszystkie warzywa, oprócz marchewki z groszkiem, kroimy w drobną kostkę. Na dno woka wlewamy odrobinę oleju. Kiedy będzie miał odpowiednią temperaturę wrzucamy marchewkę z groszkiem oraz resztę pokrojonych warzyw. Podsmażamy przez kilka minut. Następnie zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy ziele, liść laurowy, kostkę warzywną. Po chwili doprawiamy curry, solą oraz pieprzem. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie zaprawiamy zupkę mąką rozrobioną z wodą. Na koniec dodajemy poszatkowana natkę pietruszki. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Wiosenna zupka z woka
Wszystkie warzywa, oprócz marchewki z gorszkiem kroimi w drobną kostkę.
Wiosenna zupka z woka
Warzywa podsmażamy w woku na odrobinie oleju.
Wiosenna zupka z woka
Zalewamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy.
Wiosenna zupka z woka
Na koniec posypujemy świeżo poszatkowaną natką pietruszki.

Tagi:

ryż