misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Wiosenne muffinki z kawałkami czekolady

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Muffinki w wydaniu wiosennym o smaku migdałowym z kawałkami czekolady do popołudniowej kawy...

Wiosenne muffinki z kawałkami czekolady Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wiosenne muffinki z kawałkami czekolady

 

  • 150 g margaryny
  • 125 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jajka
  • 150 g mąki
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 100 g mielonych migdałów
  • 100 g czekolady deserowej lub mlecznej pokrojonej w grubą kostkę

 

  • PONADTO
  • Polewa czekoladowa biała i ciemna
  • Posypka cukrowa np. kwiatki

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne muffinki z kawałkami czekolady
Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą na jednolita masę. Dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy całość i na końcu dodajemy migdały mielone oraz krojoną czekoladę. Ciasto wykładamy do foremek papierowych lub silikonowych foremek na muffinki wcześniej posmarowanych olejem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Wystudzone muf finki dekorujemy białą i ciemną czekoladą oraz posypujemy ozdobna posypką cukrową.
SMACZNEGO!
Wiosenne muffinki z kawałkami czekolady
muffinki po wyjęciu z piekarnika