Sposób przygotowania:
Wiosenne piramidki z Kamisem.
Sznycle z piersi kurczaka opłukać i osuszyć.Rozbić tłuczkiem.Każdy płat mięsa oprószyć z dwóch stron przyprawą Kamis (po 1/2 łyżeczki z każdej strony).Przekroić na 3 równe części. Jogurt wymieszać z łyżeczką tej samej przyprawy i lekko posolić. Mięso usmażyć z obu stron na złoty kolor. Na tym samym oleju usmażyć 3 jajka sadzone. Sałatę opłukać i osuszyć, rzodkiewki pokroić w plasterki,szczypiorek posiekać. Układać piramidki:kawałek mięsa,łyżeczka jogurtu,liść sałaty,łyżeczka jogurtu,drugi kawałek mięsa,łyżeczka jogurtu,plasterki rzodkiewki,łyżeczka jogurtu,trzeci kawałek mięsa,łyżeczka jogurtu,liść sałaty,łyżeczka jogurtu,jajko sadzone i łyżeczka jogurtu.Spiąć pionowo jedną lub dwiema wykałaczkami.Ozdobić rzodkiewką i szczypiorkiem.
Natala1210
iwi69
robertjankopp