Sposób przygotowania:
Wiosenne śledzie podawane w jabłkach
Jabłka bardzo dokładnie myjemy, odcinamy górną część i delikatnie wydrążamy aby nie naruszyć skórki, Następnie wszystko co się nadaje do zjedzenia kroimy drobno. Wymoczone w wodzie płaty osuszamy i kroimy w paski. Ogórki kroimy w kostkę zbliżoną wielkością do jabłek. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy majonezem i jogurtem, a na koniec posypujemy szczypiorkiem. Taką masą napełniamy jabłka, robiąc niewielką górkę. Podajemy po lekkim schłodzeniu.
![Wiosenne śledzie podawane w jabłkach Wiosenne śledzie podawane w jabłkach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenne-sledzie-podawane-w-jablkach-267322.jpg)
![Wiosenne śledzie podawane w jabłkach Wiosenne śledzie podawane w jabłkach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenne-sledzie-podawane-w-jablkach-267323.jpg)
![Wiosenne śledzie podawane w jabłkach Wiosenne śledzie podawane w jabłkach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenne-sledzie-podawane-w-jablkach-267324.jpg)
![Wiosenne śledzie podawane w jabłkach Wiosenne śledzie podawane w jabłkach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenne-sledzie-podawane-w-jablkach-267325.jpg)
reanja
połączenie śledzi i jabłek jest najlepszym z możliwych:)
Ela Dz