tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Wiśnie w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smakowite wiśnie w galarecie.

Wiśnie w galarecie

Składniki:

Wiśnie w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Wiśnie w galarecie
Wiśnie umyć, usunąć pestki oraz ogonki i ugotować w wodzie z cukrem. Owoce wyjać łyżeczką cedzakową, osączyć i umieścić w szklanej salaterce. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, potem rozpuścić w małej ilości gorącej wody i dodać przez sitko, mieszając do wywaru z owoców. Wywarem z żelatyny zalać wiśnie w salaterce i postawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia. Podawać z bitą śmietaną.

Tagi:

wiśnie owoce