Sposób przygotowania:
Wiśniowe inspiracje
Utrzeć żółtka z połową cukru i rumem, białka ubić z pozostałym cukrem. Połączyć , dodać obie mąki wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Do natłuszczonej formy wlać ciasto, piec ok. 30 min w temp 180 *C.
Ugotować budyń na mleku , ostudzić , wymieszać z dzemem i wiśniówką. Masło utrzeć dodając po łyzce budyniu.
Biszkopt przekroić na 3 krązki. Odłożyć 6 łyżek kremu, pozostałym przełożyć krążki oraz wierzch.Udekorować wg własnej inwencji.
Ugotować budyń na mleku , ostudzić , wymieszać z dzemem i wiśniówką. Masło utrzeć dodając po łyzce budyniu.
Biszkopt przekroić na 3 krązki. Odłożyć 6 łyżek kremu, pozostałym przełożyć krążki oraz wierzch.Udekorować wg własnej inwencji.
Marika_1961