Sposób przygotowania:
Wiśniowe z bitą śmietaną
Upieczony biszkopt studzę , ścinam delikatnie wierzch i nasączam osłodzoną wodą z cytryną.
Wiśnie odcedzam. Do soku dolewam wody, tak aby był 1 litr. Zagotowuję i rozpuszczam w nim galaretki, dodaję wiśnie i odstawiam aby lekko stężały.
Po tym czasie galaretki z wiśniami wykładam na biszkopt , na wierzch układam w odstępach biszkopty , lekko dociskam.
Czekoladę roztapiam na parze , odstawiam do wystudzenia. Śmietankę ubijam z usztywniaczem, w trakcie ubijania dodaję zimną czekoladę , masę wykładam na biszkopty, rozsmarowuję, na wierzch ścieram mleczną czekoladę.
Odstawiam do całkowitego zastygnięcia.
Wiśnie odcedzam. Do soku dolewam wody, tak aby był 1 litr. Zagotowuję i rozpuszczam w nim galaretki, dodaję wiśnie i odstawiam aby lekko stężały.
Po tym czasie galaretki z wiśniami wykładam na biszkopt , na wierzch układam w odstępach biszkopty , lekko dociskam.
Czekoladę roztapiam na parze , odstawiam do wystudzenia. Śmietankę ubijam z usztywniaczem, w trakcie ubijania dodaję zimną czekoladę , masę wykładam na biszkopty, rozsmarowuję, na wierzch ścieram mleczną czekoladę.
Odstawiam do całkowitego zastygnięcia.