Sposób przygotowania:
Włochate parówki z sosem pomidorowym
Parówki obrać z osłonek, pokroić na mniejsze kawałki. Makaron spaghetti przełamać na pół. Po kilka nitek makaronu nadziać na parówki. Wodę z odrobiną soli zagotować włożyć parówki z makaronem. Gotować do miękkości makaronu. Sos: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, podsmażyć cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać pomidory z puszki, przyprawić do smaku, dodać papryczkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować aż pomidory się rozpadną. Do sosu wlać śmietanę, zagotować. Pietruszkę i bazylię opłukać, osuszyć, poszatkować, włożyć do sosu. Wymieszać, gotować do zredukowania się sosu. Gdy makaron jest miękki, przecedzić przez sito Makaron z parówkami podawać polane sosem pomidorowy. Smacznego!
ami91