Sposób przygotowania:
Włócznik z kaparami i sałatą
Czosnek obrać, umyć i drobno posiekać. Cytrynę obrać obieraczką, skórkę pokroić w paseczki - przygotować około 1 łyżkę skórki. Steki z włócznika umyć, osuszyć i oczyścić z ości.Doprawić solą i pieprzem, skropić 2 łyżkami soku z cytryny. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, włożyć rybę, smażyć 1minutę, wrzucić czosnek i wszystko smażyć jeszcze 2minuty. Z pozostałego soku z cytryny odlać do szklanki 2łyżki, resztę wlać do ryby. Dodać też skórkę z cytryny. Wszystko gotować na małym ogniu około 2minut. Dodać kapary, zagotować. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Pomidory umyć, osuszyć i przekroić na połówki. 2 łyżki soku z cytryny, który zostawiliśmy wcześniej wymieszać z resztą oliwy, solą i pieprzem. W misce wymieszać sałatę, pomidory i sos. Na talerz wyłożyć rybę, polać sosem, obok ułożyć sałatę z pomidorami. Smacznego!