Sposób przygotowania:
Włoska specjalność czyli Lasagne z warzywami
Sos do lazanii: Rozpuszczamy masło. Wsypujemy make i mieszamy do zespolenia. Wlewamy mleko stopniowo 500 ml i mieszamy . Dodajemy sól , pieprz mielony biały i 2 łyki koncentratu oraz gałkę muszkatową . Mieszamy powstaje sos o fajnym lekko pikantnym smaku. Smażymy warzywa na patelni na oliwie z oliwek . Dodajemy białe wino i 2 ząbki czosnku i ocet balsamiczny , dusimy koło 20 minut. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek. Kładziemy na spód 3 plastry makaronu lazania . Wykładamy warzywa z patelniKładziemy 2 plastry makaronu . Polewamy sosem( dosyć sporo aby zakryło makaron) . Kładziemy 3 plastry sera gouda na to warzywa z patelni . Na koniec kładziemy makaron polewamy sosem i do pieca na 30 minut w 170 stopniach zapiekamy. Wyjmujemy i posypujemy startym parmezanem , który nam się rozpuści .Popatrzcie jak smacznie wyszła Lasagne z warzywami :)