Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Włoski omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczny omlet z dużą ilością zielonego zdrowia

Włoski omlet Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Włoski omlet

 

Sposób przygotowania:

Włoski omlet
Szpinak odmrażamy, a jeśli mamy świeży to myjemy (zalewając wrzątkiem) razem z rukolą. Warzywa szatkujemy. W misce rozrabiamy jajko z mąką. Dodajemy do zieleniny i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, ser oraz pokrojone pomidory koktajlowe. W tym czasie na patelni podsmażamy tłuszcz. Delikatnie nalewamy masę jajeczną i podrumieniamy z obu stron. Zsuwamy z patelni na talerz. Podajemy razem z oliwkami.
Włoski omlet
Szpinak i rukolę spażamy w misce i odsączamy z wody
Włoski omlet
Przygotowujemy ciasto z jajek i 6 łyżek mąki
Włoski omlet
Zieleninę zalewamy przygotowanym ciastem
Włoski omlet
Smażymy na patelni na rozgrzanym wcześniej oleju