Sposób przygotowania:
Wołowe kotlety mielone z kaszą jaglaną
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Do miski wkładamy mięso, kaszę jaglaną, pokrojoną cebulę i szczypiorek, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Masę wyrabiamy i formujemy kotlety. Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Do miski wkładamy mięso, kaszę jaglaną, pokrojoną cebulę i szczypiorek, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Masę wyrabiamy i formujemy kotlety. Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.