ulcia21

ulcia21

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Wolowe roladki z kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mieso pokroic na plastry.Kazdy

Wolowe roladki z kapusta

Składniki:

Wolowe roladki z kapusta

 

  • 0,70 dkg wolowiny na zrazy
  • 1/2 glowki kapusty pekinskiej
  • serek topiony smietankowy
  • 1 cebula
  • 1/2 lyzeczki imbiru
  • lyzka maki
  • smietana
  • 1 lyzeczka curry
  • pieprz,sol

Sposób przygotowania:

Wolowe roladki z kapusta
Mieso pokroic na plastry.Kazdy oproszyc pieprzem i sola,posmarowac serkiem.Kapuste drobno poszatkowac,wrzucic na 2 min.wrzatku-odcedzic.Rozlozyc kapuste na miesie od strony posmarowanej serkiem,zwinac w roladki i spiac wykalaczka.Obsmazyc,podlac woda i dusic ok.1 godz.Cebule posiekac i zeszklic-oproszyc sola maka,curry i imbirem.Dodac do miesa.Zaprawic smietana,dusic jeszcze ok.15 minut.Smacznego