Sposób przygotowania:
Wołowe rolady z nadzieniem ziemniaczanym
Ziemniaki obrać,włożyć do do lekko posolonego wrzątku i gotować 20min.odcedzić,dobrze odsączyć na durszlaku,odstawić do ostygnięcia.Boczek,ogórek konserwowy i ziemniaki pokroić w drobną kostkę,cebulę posiekać.Na patelni dobrze rozgrzać odrobinę oleju podsmażyć na nim boczek z cebulą przez kilka min.na średnim ogniu stale mieszając.Następnie zdjąć z ognia,dodać ziemniaki,ogórek i natkę pietruszki,wbić jajko i dokładnie wymieszać.Plastry polędwicy oprószyć solą i pieprzem,na każdym z nich rozsmarować farsz,uformować roladki i zawinąć je w folię aluminiową.Włożyć do dobrze rozgrzanego piekarnika i piec ok.90min.w 170"C.
msewka
misia53
iwi69
robertjankopp
evita0007
Smakowita