Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wołowina duszona z fasolką szparagową

  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Umyte mięso pokrajać w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać,

Wołowina duszona z fasolką szparagową

Składniki:

Wołowina duszona z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Wołowina duszona z fasolką szparagową
Umyte mięso pokrajać w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać, wrzucić do rondla na rozgrzany tłuszcz, poddusić, dodać mięso, obsmażyć, podlać wodą, dusić pod przykryciem. Gdy mięso zmięknie włożyć umytą, oczyszczoną z włókien, pokrajaną na małe kawałki fasolkę szparagową i drobno posiekaną paprykę, ponownie gotować. Pod sam koniec wlać rozprowadzony wodą przecier pomidorowy. Przyprawić solą i roztartym czosnkiem, papryką i pieprzem. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem i kolendrą.