Sposób przygotowania:
Wołowina faszerowana pieczarkami
pieczarki oraz cebulkę obrać posiekać i smażyć na połowie porcji oleju. Dodać posiekany szczypiorek , natkę pietruszki, bułkę tartą oraz koncentrat pomidorowy .Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką!
Mięso opłukać osuszyć oprószyć solą oraz pieprzem i wysmarować musztardą Mięso głęboko naciąć w kilku miejscach ,W nacięcia wsadzić farsz pieczarkowy .Mięso obsmażyć na reszcie oleju dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony,zalać do połowy wodą i dusić pod przykryciem do miękkości .Pod koniec duszenia doprawić do smaku .Wołowinę podawać pokrojoną w plastry z ziemniakami lub kopytkami oraz zieloną sałatą i sosem.
Mięso opłukać osuszyć oprószyć solą oraz pieprzem i wysmarować musztardą Mięso głęboko naciąć w kilku miejscach ,W nacięcia wsadzić farsz pieczarkowy .Mięso obsmażyć na reszcie oleju dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony,zalać do połowy wodą i dusić pod przykryciem do miękkości .Pod koniec duszenia doprawić do smaku .Wołowinę podawać pokrojoną w plastry z ziemniakami lub kopytkami oraz zieloną sałatą i sosem.