natale3ka

natale3ka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Wołowina faszerowana pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyśmienita wołowina mniam::>:>:>:>:>>:>:>:>:>:>:>:>:>:>

Wołowina faszerowana pieczarkami

Składniki:

Wołowina faszerowana pieczarkami

 

  • 75 dag wołowiny b/k
  • 4łyżki musztardy
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • cebulkę
  • 15dag pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 10 dag bułki tartej
  • łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz
  • 10dag boczku wędzonego
  • 6 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Wołowina faszerowana pieczarkami
pieczarki oraz cebulkę obrać posiekać i smażyć na połowie porcji oleju. Dodać posiekany szczypiorek , natkę pietruszki, bułkę tartą oraz koncentrat pomidorowy .Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką!
Mięso opłukać osuszyć oprószyć solą oraz pieprzem i wysmarować musztardą Mięso głęboko naciąć w kilku miejscach ,W nacięcia wsadzić farsz pieczarkowy .Mięso obsmażyć na reszcie oleju dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony,zalać do połowy wodą i dusić pod przykryciem do miękkości .Pod koniec duszenia doprawić do smaku .Wołowinę podawać pokrojoną w plastry z ziemniakami lub kopytkami oraz zieloną sałatą i sosem.