maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Wołowina gotowana w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można robić tak dla osób na diecie

Wołowina gotowana w sosie   koperkowym

Składniki:

Wołowina gotowana w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowina gotowana w sosie koperkowym
Aby zrobić wołowinę gotowaną w sosie koperkowym trzeba : obrać warzywa i zalać wodą ( ok. 1,5 litra ), razem z mięsem i wsypać jarzynkę . Zagotować . Zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny na małym gazie pod przykryciem. Wyjąć mięso i ostudzić ,pokroić .Wywar ostudzić .Zrobić sos .Roztopić masło. Wsypać koper i wymieszać. wsypać mąkę - wymieszać. Dolać wywaru ( szklankę ) i śmietankę .Doprawić do smaku.Mieso pokroić i podgrzać w sosie .