Sposób przygotowania:
Wołowina inaczej
Mięso wołowe opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Seler i marchewkę obrać, pokroić w plasterki.
Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
Mięso oprószyć pieprzem i podsmażyć na 1/2 części oleju, następnie mięso wyjąc dodać resztę oleju, cebule i czosnek. Dodać mięso ,mąkę i bulion wymieszać i zagotować.
Wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem. Dodać piwo, marchew, seler naciowy, zioła prowansalskie, oraz łyżkę cukru brązowego, doprawić solą do smaku.
Dusimy do czasu aż mięso biedzie miękkie a sos stanie sie gęściejszy. Przed podaniem posypać pietruszką zielona.
Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
Mięso oprószyć pieprzem i podsmażyć na 1/2 części oleju, następnie mięso wyjąc dodać resztę oleju, cebule i czosnek. Dodać mięso ,mąkę i bulion wymieszać i zagotować.
Wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem. Dodać piwo, marchew, seler naciowy, zioła prowansalskie, oraz łyżkę cukru brązowego, doprawić solą do smaku.
Dusimy do czasu aż mięso biedzie miękkie a sos stanie sie gęściejszy. Przed podaniem posypać pietruszką zielona.
gusia1000